-
TAGLIATELLE DE TINTA DE CALAMAR AMB MOLUSCS I GELATINA CALENTA DE SAFRÀ
GADGET PRINCIPAL:
• Màquina pasta laminar i tallar
GADGETS AUXILIARS:
• Safata antilliscant
• Corró
• Mandolina
• Tallador d’alls Chef’n
• Gelicant vegetal en pols de Sosa.
INGREDIENTS
• Per la pasta:
500g farina
4 ous
4 sobres de tinta de calamar
Sèmola de blat dur
• Per la gelatina:
20 gr gelatina vegetal en pols Sosa
Escopinyes
Musclos
2 alls
PREPARACIÓ:
Obrir les escopinyes i els musclos per separat a la paella amb oli, treurels-hi la closca i colar el suc. Reservar.
• Per la gelatina:
Escalfar el safrà a una olla i seguidamente afegir el suc de cocció dels moluscs i la gelatina
Arrencar el bull tot remenant, colar i deixar cuallar,
Un cop cuallat fer làmines amb la mandolina de la mateixa mida que els tagliatelle. Reservar.
Arrencar el bull tot remenant, colar i deixar cuallar,
Un cop cuallat fer làmines amb la mandolina de la mateixa mida que els tagliatelle. Reservar.
• Per la pasta:
Trencar els ous i barrejar amb la tinta.
Fer un volcà amb la farina i posar-hi dins l’ou,
Fer un volcà amb la farina i posar-hi dins l’ou,
amb una forquilla remenar per anar unint-los.
Un cop ben mesclat amasar fins que quedi una massa homogènia i elástica (una amassadora tipus Kitchen Aid o Kenwood ens facilitarà molt la feina i el punt elàstic idoni de la pasta).
Deixar reposar filmada 30 min.
Fer un llit a la safata de silicona antiadherent de sèmola de blat dur i estirar la massa amb el corró, tot assegurant s’impregni de la sèmola.
Tot seguitpassar-la per la màquina d’estirar, de forma gradual, primer pels números
de major gruix fins als de menor gruix.
Podem enfarinar lleugerament si està massa humida i se’ns aferra a la màquina;
També es pot haver de tornar a amassar amb una mica poca d’aigua si es trenca o forada per manca d’humitat).
Podem enfarinar lleugerament si està massa humida i se’ns aferra a la màquina;
També es pot haver de tornar a amassar amb una mica poca d’aigua si es trenca o forada per manca d’humitat).
Canviar el rodet a l’accessori de tall desitjat.
I ja tenim els fantàstics tagliatelle casolans.
Deixar secar uns 10 min i coure 2 min desde aigua bullint amb sal.
Escòrrer I passar per la paella amb oli i els alls picats, al final afegir els moluscs.
Presentació:
Distribuir els tagliatelle calents al plat juntament amb els moluscs, posar-hi per sobre la gelatine I acabar amb 10 segons al microones
No hay comentarios:
Publicar un comentario